Curs 2018

<zvc<zvx<xvs El repte d’educar per una ciutadania global i transformadora des de l’àrea de ciències i tecnologia a educació secundària, realitzat entre el 4 i el 8 de juliol a la UAB amb un grup de 16 professo<xcxcvies i tecnologia d’educació secundària.

Programa del curs

Dilluns 4 Dimarts 5 Dimecres 6 Dijous 7 Divendres 8
Objectiu .Consensuar un concepte compartit de com entenem l’educació pel desenvolupament. .Conèixer com l’enfocament per competències bàsiques dóna espai a treballar des d’una educació transformadora en l’àrea científico-tècnica. . Conèixer i valorar el marge que ens dóna el currículum per ensenyar les competències científico-tecniques.i alhora educar per la transformació social.. Conèixer experiències concretes des de diferents possibilitats que ofereix el currículm . Conèixer experiències d’intercanvi entre secundària i universitat.. Valorar les oportunitats i interès d’intercanvi entre professorat universitari Conclusions, reptes i perspectives.
Estructura . Presentació del curs.. Taller: el concepte d’educació pel desenvolupament . Xerrada: què entenem per desenvolupament. . Taller: a partir d’alguns exemples aprofudnirem en el marge que dóna el currículum per treballar educació pel desenvolupament.. Presentació de bones pràctiques: des de les àrees, des del treball de recerca, des del servei comunitari. . Taller d’intercanvi d’experiències entre alumnat del curs.. Sessió de treball amb professorat universitari: presentació d’ experiències d’intercanvi, i debat sobre possibilitats i oportunitats d’intercanvi. . Taller de recapitulació i elaboració de propostes. Avaluació
Ponents. . Montse López AmatAssociació Educadors pels Drets Humans, Comissió d’Educació de. Lafede.cat .Josep Lluís Estaña, professor de ciències a  l’IES Estatut i del Departament de Didàctica de la Ciència de la UAB. Raül Velasco, enginyer i sociòleg, membre d’ESF. .Quique Vergara, professor de ciències l ‘escola Maristes i del Departament de Didàctica de la Ciència de la UAB.. Alex Bota (professor de ciències a Jesuïtes de Serrià)

. Carol Pujades (Assamblea per la Pau)

. Iris Boadella (Lliga dels Drets dels Pobles)

. Pablo (professor de física i química, pertany a la Xarxa de professorat d’Intermón)

. Agustí Perez (Institut per la Sostenibilitat UPC). Josep Messalles (ICE UAB)