Curs: Educar per la justícia global des de les assignatures cientificotecnològiques a l’educació secundària.

Descripció: Aquest és un curs d’aprofundiment adreçat a aquell professorat d’assignatures STEM de secundària interessat en educar per la justícia global i cultura de pau sense sortir dels currículums STEM.

Dates i horari: 1-5 de juliol de 2019, de 9:30 a 14:30.

Lloc: Aula d’Educació Ambiental Bosc Turull. Passeig de Turull, 2, 08023 Barcelona. (http://www.boscturull.cat/).

Per arribar cliqueu aquí.

Objectius:

  • Aprofundir en la capacitació del professorat del grup Eduglobalstem en aquells temes que té identificats com a rellevants.
  • Obrir l’oportunitat a capacitar-se a professorat STEM de fora del grup, en particular professorat ja iniciat en la temàtica.
  • Reflexionar i aportar estratègies per incloure la justícia global i l’educació per la pau a la pràctica dins de l’aula.
  • Generar materials per difondre entre tot el professorat STEM de secundària del país.

Continguts:

Dilluns 1 Dimarts 2 Dimecres 3 Dijous 4 Divendres 5
. Presentació del curs.

. Conèixer i reflexionar col·lectivament entorn les experiències d’aplicació de continguts de justícia global a les aules del professorat del grup Eduglobalstem, les seves oportunitats i dificultats.

. Aprofundir en coneixements sobre la justícia global des d’una mirada ecofeminista i la seva aplicació en l’àmbit educatiu. . Mecanismes per entendre com aprenen els adolescents des de la mirada de la neurociència. Eines per introduir la justícia global a les aules STEM: la metodologia de les controvèrsies científiques. L’avaluació per competències en les àrees STEM, i la incorporació d’una mirada social en aquesta.
Ponent:

Grup Eduglobalstem: Anna Mateo; Núria Garcia; Oriol Guinart; Laura Morera; Bernat Rios; Roger Camprubí; Àngel Gallart; David Campeny;  Albert  Marqués; Laura de la Orden; Felip Lorenzo; Marina Caireta

Ponent:

Yayo Herrero

Ponent:

David Bueno

Ponent:

Digna Couso

Ponent:

Neus Santmartí

 

Avaluació: la presència en un mínim de 80% sessions. Actitud participativa i proactiva. Elaboració d’una proposta d’activitat per portar a l’aula.

Inscripcions: Aquí

Altres informacions:

El curs és gratuït.

Per facilitar la conciliació familiar s’ofereix un casal científic amb Explorium per a infants de 6 a 12 anys (no gratuït, té un cost de 65€/tots els 5 dies). Més informació: Aquí 

Dimarts 5 a la tarda es farà una activitat complementària, una conversa entre diversos dels ponents i altres persones expertes, entorn com treballar des d’un enfocament crític aquelles situacions d’injustícia social del món per tal de col·laborar en transformar-lo. Aquesta activitat es realitzarà a l’Associació Rosa Sensat, de 17:00 a 19:00 i serà oberta a tothom qui hi tingui interès.