Curs ”Integrar l’educació per la justícia global a les àrees cientificotècniques de secundària”

Dates: del 3 al 7 de juliol de 2017, de 9:00 a 14:00.

Lloc: UAB.

Continguts i programació prevista:

Dilluns 3 Dimarts 4 Dimecres 5 Dijous 6 Divendres 7
. Presentació. Concepte de Desenvolupament Sostenible.

. Concepte d’ Educació per la Justícia Global

. Treball amb controvèrsies com a recurs per vincular elements del currículum, problemàtiques globals i perspectives ètiques des de l’aula de ciències i de tecnologia. . Conèixer i valorar el marge que dóna el currículum per ensenyar les competències cientificotècniques i alhora educar per la transformació social. A partir d’una experiència pràctica.  . Conèixer com l’enfocament per competències bàsiques dóna espai a treballar des d’una educació transformadora en l’àrea cientificotècnica. L’estructura de centre i d’aula com a eina d’educació global.. Conèixer recursos  a disposició del professorat. Taller d’ús de l’energia.

 

 

. Coneixem experiències exitoses de secundària i universitat.. Les PAU, un element limitador per integrar l’Educació global.

. Dilemes i oportunitats de l’educació global des de les aules de ciències i tecnologia.

. Conclusions i avaluació

9:00-9:45: Presentació9:45-11:30 El concepte de desenvolupament sostenible.

12:00-14:00: El concepte d’educació per la justícia global.

9:00-10:30 Reflexions i experiències d’un professor.11:00-14:00. Taller: Controvèrsies científiques, el cas del coltan. 9:00-11:00 Reflexions i debat. Mirada al currículum des d’un projecte educatiu impregnat de valors.11:30-14:00. Taller: Dissenyem una activitat. 9:00-11:00. Xerrada-Debat. L’estructura de centre i la metodologia d’aula com a continguts d’educacióglobal des de les ciències. 11:30-14:00 Taller: L’ús de l’energia, una experiència pràctica. Jornada oberta9:15-11:00 Coneixem experiències exitoses de secundària i universitat.

Debat: que aprenem uns de les experiències dels altres?

11:30-12:30. Les PPAAUU, un element limitador entre.

12:30-13:30. Debat sobre dilemes i oportunitats d’impulsar EpD des de l’aula de ciències i tecno

13:30-14:00. Conclusions i avaluació

14:00. Pica-pica de comiat.

 

Marina Caireta ,membre de l’equip d’educació de l’Escola de Cultura de Pau, coordinadora del curs)Agustí Perez, Institut de Sostenibilitat UPC

Sandra Martín,  Departament d’educació d’Intermon

Jordi Domenech, professor de ciències IES Granollers i editor del blog PupitrelandiaDigna Couso, Directora del CRECIM, Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB

 

Enrique Vergara, Professor de ciències de Maristes Badalona i professor del Departament de Didàctica de la Ciència de la UAB Lluís Estaña,Professor IES L’Estatut, Rubí i professor Departament Didàctica de la Ciència UABJordi Regalés i Rosanna Fernández,CESIRE Coordinació: Marina Caireta, Escola de Cultura de Pau UAB i Ricard Giné. Institut Sostenibilitat UPC.Diversos ponents.

 

Per més informació i inscripció: Aquí

Gratuït. Amb certificació per l’ICE de la UPC.