Curs: Educar per la justícia global des de les assignatures cientificotecnològiques a l’educació secundària.

Descripció: Aquest és un curs d’aprofundiment adreçat a aquell professorat d’assignatures STEM de secundària interessat en educar per la justícia global i cultura de pau sense sortir dels currículums STEM.

Dates i horari: 1-5 de juliol de 2019, de 9:30 a 14:30.

Lloc: Aula d’Educació Ambiental Bosc Turull. Passeig de Turull, 2, 08023 Barcelona. (http://www.boscturull.cat/).

Per arribar cliqueu aquí.

Objectius:

  • Aprofundir en la capacitació del professorat del grup Eduglobalstem en aquells temes que té identificats com a rellevants.
  • Obrir l’oportunitat a capacitar-se a professorat STEM de fora del grup, en particular professorat ja iniciat en la temàtica.
  • Reflexionar i aportar estratègies per incloure la justícia global i l’educació per la pau a la pràctica dins de l’aula.
  • Generar materials per difondre entre tot el professorat STEM de secundària del país.

Continguts:

Dilluns 1 Dimarts 2 Dimecres 3 Dijous 4 Divendres 5
. Presentació del curs.

. Conèixer i reflexionar col·lectivament entorn les experiències d’aplicació de continguts de justícia global a les aules del professorat del grup Eduglobalstem, les seves oportunitats i dificultats.

. Aprofundir en coneixements sobre la justícia global des d’una mirada ecofeminista i la seva aplicació en l’àmbit educatiu. . Mecanismes per entendre com aprenen els adolescents des de la mirada de la neurociència. Eines per introduir la justícia global a les aules STEM: la metodologia de les controvèrsies científiques. L’avaluació per competències en les àrees STEM, i la incorporació d’una mirada social en aquesta.
Ponent:

Grup Eduglobalstem: Anna Mateo; Núria Garcia; Oriol Guinart; Laura Morera; Bernat Rios; Roger Camprubí; Àngel Gallart; David Campeny;  Albert  Marqués; Laura de la Orden; Felip Lorenzo; Marina Caireta

Ponent:

Yayo Herrero

Ponent:

David Bueno

Ponent:

Digna Couso

Ponent:

Neus Santmartí

 

Avaluació: la presència en un mínim de 80% sessions. Actitud participativa i proactiva. Elaboració d’una proposta d’activitat per portar a l’aula.

Inscripcions: Aquí

Altres informacions:

El curs és gratuït per a les persones participants. S’emmarca en el projecte STEMxJG: La integració de l’Educació per la Justícia Global als àrees cientificotècniques d’educació secundària amb perspectiva competencial subvencionat pel Ajuntament de Barcelona

Per facilitar la conciliació familiar s’ofereix un casal científic amb Explorium per a infants de 6 a 12 anys (no gratuït, té un cost de 65€/tots els 5 dies). Més informació: Aquí 

 

Dimarts 2 a la tarda es farà una activitat complementària, una conversa entre diversos dels ponents i altres persones expertes, entorn com treballar des d’un enfocament crític aquelles situacions d’injustícia social del món per tal de col·laborar en transformar-lo.

Aquesta activitat es realitzarà a l’Associació Rosa Sensat, de 17:00 a 19:00  Cal inscripció